Juhannusaatonaattona haimme 2 pikkuporsasta,jotka tietysti heti lahdattiin.20-30 kg potseja.Vuorokaudeksi puoriin riippumaan.Tänään aattona alkoi grillaus.Masa näppäränä miehenä oli pikavauhtia kehitellyt oivan grillauslaatikon.Grillihiiliä oli heti alkuvaiheessa pudotettu laatikonpohjalle 2 pussia,kuivaa leppää nakeltava aika-ajoin.Käsin veivattava laatikko,jossa on lämpömittarikin.Se on näyttänyt 100-200 c lämpöä.Kokeiluvaiheessa lämpöä sai jopa 300 c.Sellaisessa pätsissä porsaasta ei olisi kuin luut jälellä.Kuvien ottamisen aikana porsas oli ollut n.3,5 tuntia tangossa.Toivottavasti liha on tämän kirjoittamisen aikana kypsää.Hyvät tuoksut saattaa houkutella paikalle kuokkavieraita.Eihän pikkukylässä mikään pysy salassa :) Bon apetit,kaikille!
perjantai 19. kesäkuuta 2009
Pikkuporsas vartaassa
Juhannusaatonaattona haimme 2 pikkuporsasta,jotka tietysti heti lahdattiin.20-30 kg potseja.Vuorokaudeksi puoriin riippumaan.Tänään aattona alkoi grillaus.Masa näppäränä miehenä oli pikavauhtia kehitellyt oivan grillauslaatikon.Grillihiiliä oli heti alkuvaiheessa pudotettu laatikonpohjalle 2 pussia,kuivaa leppää nakeltava aika-ajoin.Käsin veivattava laatikko,jossa on lämpömittarikin.Se on näyttänyt 100-200 c lämpöä.Kokeiluvaiheessa lämpöä sai jopa 300 c.Sellaisessa pätsissä porsaasta ei olisi kuin luut jälellä.Kuvien ottamisen aikana porsas oli ollut n.3,5 tuntia tangossa.Toivottavasti liha on tämän kirjoittamisen aikana kypsää.Hyvät tuoksut saattaa houkutella paikalle kuokkavieraita.Eihän pikkukylässä mikään pysy salassa :) Bon apetit,kaikille!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti